onsdag 21 december 2011

Chokladkola

Chokladkola och wienernougat är mina absoluta favoriter när det gäller julgodis. Här har ni iallafall receptet på chokladkolan. Super gott!

Chokladkola

2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
100 g smör
4 msk kakao.

1. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.

2. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. När den börjat koka, sänk värmen och koka tills smeten är 120 grader eller koka i ca 10 minuter och gör sedan ett kulprov. Rör om då och då. Häll försiktigt kolasmeten i långpannan. Låt svalna en stund innan du ställer in den i kylskåpet i minst en halvtimme, gärna över natten.

3. Skär kolan i fyrkanter som är 2x2cm stora. Slå in i bakplåtpapper och förvara i kylskåp.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar