söndag 4 december 2011

Kanelbiskvier

Så mumsiga biskvier. Jag som inte brukar gilla köpta biskvier är helt frälst i dessa. Har redan gjort dubblasatser två gånger på två dagar haha:-) Tack Ivana för receptet! Helt underbart.

Kanelbiskvier

Bottnar:
300g riven mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
100g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½-1 tsk kanel

1. Blanda till mandelmassan med äggvitan till en smidig deg och klicka ut 10st lagom stora rundlar på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 min.

2. Vispa ihop smöret med resterande ingredienser. Vispa tills allt är väl blandat och bred ut ett relativt tunt lager på biskvibottnarna. Ställ kakorna i frysen i ca 30 min.

3. Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad och låt svalna lite. Doppa sedan ovansidan av biskvierna och låt överflödig choklad rinna av och låt stelna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar