Recept Häxfingrar
1,2 dl florsocker
113 g smör, rumstempererat
1 ägg + 1 ägggula
1 krm tsk vaniljessese
ca 5dl mjöl
Grön karamellfärg
113 g smör, rumstempererat
1 ägg + 1 ägggula
1 krm tsk vaniljessese
ca 5dl mjöl
Grön karamellfärg
Skållade mandlar
Lila och röd gelefärg
Lila och röd gelefärg
Måla mandlarna på ena sidan och låt dem sedan torka.
Vispa ägg+gula och vanilj lätt i en liten skål/tallrik och ställ åt sidan.
Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa ner äggvispet samt karamellfärgen. Sedan mjölet, lite i taget tills det är väl blandat. Packa in degen i plastfolie och lägg den i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela först degen i två delar och sedan vardera bitar i ca 15 bitar. Rulla dem till små “korvar” och tryck till dem så att det bildas små knogar. Tryck lätt till ena änden av fingret (där ska nageln sitta). Gör små hack med en kniv på knogarna. Pensla bara där nageln ska sitta och tryck sedan fast dem.
Nu kan man ställa in de färdiga fingrarna i kylen ytterligare ca 30 minuter om man vill, men jag testade att grädda ett finger direkt och det funkade bra så jag slängde in dem på en gång. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Tag ut dem och låt dem svalna något innan du flyttar över dem till ett galler för att kallna helt
Vispa ägg+gula och vanilj lätt i en liten skål/tallrik och ställ åt sidan.
Vispa smör och florsocker krämigt. Vispa ner äggvispet samt karamellfärgen. Sedan mjölet, lite i taget tills det är väl blandat. Packa in degen i plastfolie och lägg den i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela först degen i två delar och sedan vardera bitar i ca 15 bitar. Rulla dem till små “korvar” och tryck till dem så att det bildas små knogar. Tryck lätt till ena änden av fingret (där ska nageln sitta). Gör små hack med en kniv på knogarna. Pensla bara där nageln ska sitta och tryck sedan fast dem.
Nu kan man ställa in de färdiga fingrarna i kylen ytterligare ca 30 minuter om man vill, men jag testade att grädda ett finger direkt och det funkade bra så jag slängde in dem på en gång. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Tag ut dem och låt dem svalna något innan du flyttar över dem till ett galler för att kallna helt
Källa: Rebeckas kök
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar