torsdag 25 oktober 2012

Peanutbutter swirl brownie

Hej alla glada därute!

Efter 6 månaders bloggpaus känner jag mig redo att börja blogga igen. Har ju en massa bakverk att visa er och en massa recept som ni bara måste pröva. Vill ju fortfarande göra om bloggen lite men det får vänta tills min vän har tid att fixa den!

Jag tänkte börja med att ge er mitt absoluta favoritrecept i alla kategorier. En brownie som jag alltid måste ha hemma i frysen och ta ut när suget biter sig fast. Den är så god och alla som smakar den älskar den. Ni måste bara baka denna brownie, punkt slut! :-)




 Recept Peanutbutter swirl brownie

Browniessmet
250 g mörk choklad, gärna 70 % kakao (jag brukar ta hälften ljus och hälften mörkchoklad)
250 g rumsvarmt smör
3 dl råsocker
3 ägg
1 äggula
1 dl (60 g) vetemjöl
Drygt 1 dl (60 g) kakao
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt

Jordnötssmör fyllning
4 msk smält smör
1,2 dl florsocker
1,8 dl jordnötssmör
½ tsk vaniljsocker


1. Sätt på ugnen på 160 grader. Klä en ugnsform, cirka 20 x 26 cm, med bakplåtspapper, eller smörj den.
2. Smält 200 g av chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron och låt den svalna lite. Hacka resten av chokladen grovt.
3. Vispa smöret och råsockret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget samt äggulan och vispa ordentligt mellan varje tillsats av ägg.
4. Rör ner den smälta chokladen i smeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop till en smet och vänd sist ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen och släta ut den.
5. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Klicka ut fyllningen i browniessmeten. Ta sedan en kniv och virvla runt fyllningen.
6. Grädda sedan i ugnen i ca 40 minuter



2 kommentarer:

  1. åt den här om dagen med zena och vi smälte båda två! Bra att du la upp receptet, meeeer!!

    SvaraRadera