måndag 14 november 2011

Gingerbread cakeballs

Jag hann med lite bakning idag och det blev lite gingerbread cakeballs. Cakeballs är alltid lite bökigt och pilligt att göra men tillslut så lyckas man. Det är bara att bocka av den från listan. :-)

Recept

Ett paket pepparkakor (ca 60st)
ca 150g philadelfiaost
ca 300g mörkchoklad eller vit choklad som du färger med valfri chokladfärg (ej karamellfärg)
(Jag la i några dumlegingerbread som fick smälta över ett vattenbad)

Mixa pepparkakorna till smulor.
Tillsätt philadelfiaosten (har du i dumlekolorna så smälter du dem över ett vattenbad) och mixa ihop med smulorna och rulla till valfri form.
  
Låt stå i kylen i ca 30 min. Smält chokladen över ett vattenbad. Ett tips är att tillsätta lite kokosfett så att chokladen blir mjuk och len. Ta ut bollarna och doppa dem i chokladen och låt svalna i kylen igen:-) Klart!

MUMS!

4 kommentarer:

  1. Du är så bäst vännen!!Det här receptet ska jag prova :)

    SvaraRadera
  2. men Gud så fiina!! Du är verkligen en inspirationkälla. detta ska jag visst använda! Hur länge kan man förvara sånt?
    Puss/ Vanja

    SvaraRadera