måndag 26 december 2011

Trillingnöt

Här kommer receptet på trillingnöt. Få ingredienser och super goda. Här säkert ätit 10 stycken hittills :-)

Trillingnöt

ca 1 ½ dl hasselnötter
200g ljus eller mjölkchoklad

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Lägg nötterna i en långpanna och rosta dem i ugnen i ca 10 minuter eller tills dem har fått färg.

3. Låt  nötterna svalna lite och gnugga sedan bort skalet med en ren kökshandduk. Lägg nötterna i en skål.

4. Smält chokladen i vattenbad. Låt chokladen svalna lite och häll sedan hälften av chokladen över nötterna. Blanda ordentligt. Lägg chokladnötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ sedan i kylskåpet i 20 minuter. Gör samma sak igen så att nötterna täcks helt. Låt svalna helt.

5. Skeda lite av chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen över de stelnande pralinerna. Låt stelna igen. Eller gör som jag och häll över lite stössel:-)

6. Förvara dem i kylskåp.

3 kommentarer:

  1. Hmm ser farligt gott ut. Blev plötsligt sugen på choklad... Hmm inte så tidigt kanske men eftermiddags teet kanske får sällskap av en lite chokladbit =) Det är ju trots allt FREDAG! Kramkram till dig och ett gott nytt år!

    SvaraRadera
  2. Farligt gott det ser ut att vara. Neeej vad kul.. Jo jag forstod. Idag finns, imorgon finns inte typ? Far man fraga var du kommer ursprungligen ifran? Massor av kramar. Betyder mycket.

    SvaraRadera
  3. 40 kg va inte lite och att ha gått ner allt va inte illa alls=) Så duktigt! Jag ska nog sluta haka upp mig på vikten, alla går ju upp olika, man får göra sitt bästa sen och gå ner =)

    Tack för dem tröstande orden, det hjälper alltid =)

    SvaraRadera