onsdag 21 december 2011

Kardemummatryffel

Det här är en vansinnigt god tryffel som blir lite lagom seg av att det är honung i. Eftersom den är ganska mjuk blir den bäst om man doppar den i choklad.

Kardemummatryffel

300 g mjölkchoklad
25 g smör
½ dl vispgrädde
2 msk flytande honung
½ msk finstött kardemumma
½ vaniljstång

150g mörk choklad till doppning
kakaopulver eller råsocker att rulla i

Gör så här

1. Finhacka chokladen och blanda med smöret i en bunke.

2. Häll i grädde och honung i en kastrull. Lägg i kardemumma. Skär upp vaniljstången, lägg i och koka upp. Ta ur stången och häll grädden över choklad och rör ihop till en slät smet. Lägg på plastfolie och låt svalna i rumsvärme till den stelnat.

3. Gör klickar med en sked eller sprits till lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kyl att stelna.

4. Ta ut chokladklickarna. Täck händerna med kakao och rulla sen klickarna till runda kulor. Låt stå i rumsvärme ca 1 tim för att torka.

5. Smält mörk choklad och låt svalna. Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel.
Låt dem stelna innan du rullar i kakao. Förvara svalt.
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar