Kardemummatryffel
300 g mjölkchoklad
25 g smör
½ dl vispgrädde
2 msk flytande honung
½ msk finstött kardemumma
½ vaniljstång
150g mörk choklad till doppning
kakaopulver eller råsocker att rulla i
Gör så här
1. Finhacka chokladen och blanda med smöret i en bunke.
2. Häll i grädde och honung i en kastrull. Lägg i kardemumma. Skär upp vaniljstången, lägg i och koka upp. Ta ur stången och häll grädden över choklad och rör ihop till en slät smet. Lägg på plastfolie och låt svalna i rumsvärme till den stelnat.
3. Gör klickar med en sked eller sprits till lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kyl att stelna.
4. Ta ut chokladklickarna. Täck händerna med kakao och rulla sen klickarna till runda kulor. Låt stå i rumsvärme ca 1 tim för att torka.
5. Smält mörk choklad och låt svalna. Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel.
Låt dem stelna innan du rullar i kakao. Förvara svalt.
2. Häll i grädde och honung i en kastrull. Lägg i kardemumma. Skär upp vaniljstången, lägg i och koka upp. Ta ur stången och häll grädden över choklad och rör ihop till en slät smet. Lägg på plastfolie och låt svalna i rumsvärme till den stelnat.
3. Gör klickar med en sked eller sprits till lagom stora klickar på en tallrik. Ställ i kyl att stelna.
4. Ta ut chokladklickarna. Täck händerna med kakao och rulla sen klickarna till runda kulor. Låt stå i rumsvärme ca 1 tim för att torka.
5. Smält mörk choklad och låt svalna. Doppa kulorna i chokladen med hjälp av en gaffel.
Låt dem stelna innan du rullar i kakao. Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar