Nougatdubbletter
250g rumsvarmtsmör
½ dl socker
1 äggula
3½ dl vetemjöl
5 msk kakao
1 krm salt
Fyllning
200g nougat
Gör så här
1. Vispa ihop smör, socker och äggula i några minuter tills det blir mjukt och vitt. Tillsätt resten av ingredienserna och kör snabbt snabbt ihop till en deg.
2. Forma degen till två rullar. 3-4 cm i diameter, och slå in dem i plastfolie(jag la hela degen som den är i platsfolie). Låt degen vila i kylen i minst 30 min så att den blir tillräckligt fast för att skära i skivor.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Ta bort plastfolien och skär rullarna i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca 7-8 min. Låt svalna. (jag kavlade ut degen och använde utstickare istället).
5. Bryt nougaten i mindre bitar och lägg i en skål. Värm över vattenbad till nougaten är krämig. Skulle den bli för lös är det bara att låta den svalna lite så tjocknar den.
6. Bre eller spritsa nougat på undersidan av hälften av kakorna och lägg ihop med resten av kakorna,
7. ÄT och njut med en kopp kaffe eller te:-)
De överblivna kakorna mixade jag till smulor, tillsatte lite mer nougat och rullade till små cakeballs och fy farao vad gott det blev. Rekommenderas starkt!
Mumsfilibaba!
Varsågod Vanja:-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar