Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Gör så här
ChokladkakaSätt ugnen på 175 grader.
1. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
2. Rör ner kakao, sirap och salt.
3. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
4. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
6. Låt kakan svalna.
Toscasmet
7. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
8. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
9. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar