Mitt tema på granen i år är rosa/rött/silver så det är därför det mesta jag bakar blir i rosa och rött!
Tryffelstänger med ingefära
Tryffel
300g mörk choklad
2 dl vispgrädde
25g smör
1 msk honung
20-30g riven färsk ingefära (jag använde ca ½ msk malen ingefära)
Dekor
250g mörk choklad (jag använde mjölkchoklad)
50g vit choklad (Jag använde ingen vitchoklad)
1. Klä en form. ca 12x18cm, med plastfolie.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och låt alla ingredienser till tryffeln smälta ihop på lägsta värme i en kastrull på spisen. Rör om då och då och dra kastrullen från plattan när tryffelsmeten blivit jämn och blank.
3. Häll tryffelsmeten i formen, jämna ytan och låt stelna i kylskåp i minst 3-4 timmar.
4. Lossa tryffeln ur och skär den i stänger. För att slippa att den kladdar fast på kniven är det bäst att skölja kniven i hett vatten och torka av med hushållspapper mellan varje knivtag. Låt stelna i kylen i 10 minuter.
5. Bryt den mörka chokladen till doppningen i mindre bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad.
6. Doppa stängerna i chokladen och lägg dem på en bricka klädd med smörgåspapper. Dekorera med valfritt stössel/godis mm.

Chokladskal
Tryffelsmet som receptet ovan.
Ca 150g mjölkchoklad eller mörk.
1. Smält chokladen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Pensla insidan av knäckformar eller ischokladformar med ett lager choklad. Låt formarna stelna i kylen i ca 20 minuter och pensla sedan med ytterligare ett lager ett lager smält choklad.
2. Låt stelna i minst 20 minuter till och pilla sedan loss formen från chokladen.
3. Häll i tryffelsmeten i en spritspåse och spritsa sedan formarna med tryffel och dekorera med valfritt strössel/godis mm.

MUMS:-)
Hallå kan du flytta hit eller, du skulle ha mig hemma hos er för fika typ varje dag! :-) mumms
SvaraRaderaVad gott det ser ut :)
SvaraRaderaMen va gott det ser ut!!
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig dag!