Recept
150g mörk choklad
100g smör
1½ dl brun farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 tsk bakpulver
100g krossade polkakäppar eller polkagrisar
ev några droppar pepparmintsarom
1. Smält chokladen tillsammans med smöret i mikron eller i en kastrulll på spisen på svag värme. Rör ner farinsockret.
2. Blanda i ägg, vetemjöl, havregryn och bakpulver och rör ihop till en tjock smet. Tillsätt ev några droppar pepparmintsarom om du vill ha extra mycket mintsmak på kakorna.
3. Krossa polkakäpparna och rör ner två tredjedelar av krosset i smeten.
4. Forma smeten till bollar, platta ut dem och lägg dem glest på bakplåtsklädda plåtar. Kakorna flyter ut ganska mycket under gräddning. (När kakorna var gräddade och klara så använde jag utstickare för att få en rund fin form)
5. Strö över resten av polkagriskrosset. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter
Denna ser lätt ut. Den skka jag baka imorn till mina gäster. Kram / Rose :)
SvaraRadera